fbpx

Често задавани въпроси

 1. Как да поръчам карикатура по снимка?

  За Ваше удобство към всеки вид карикатура има удобна форма за поръчка. Тя Ви позволява да опишете своята идея и да качите снимки, от които да нарисуваме карикатурата.

 2. Kакъв тип карикатура да избера?

  Съветваме Ви да прочетете внимателно описанията на различните типове. Няма „правилен“ и „грешен“ избор. Всичко зависи от Вашето желание, настроение и възможности. Каквато и карикатура да изберете, тя ще донесе много усмивки и весело настроение на нейните получатели.

 3. Какви снимки да кача за изработка на карикатура?

  Най-важното е да качите ясни снимки с добро качество. За предпочитане е да използвате снимки от фотоапарат, а не от Facebook, тъй като качеството ще е много по-добро.

  Карикатурите са рисуват въз основа на изпратените от Вас снимки: подберете подходящи снимки на лицата и качете снимки на специалните предмети (кола, мотор, сграда и т.н.), които искате да бъдат включени в карикатурата. В обобщение, броят на снимките зависи от идеята, но за едно лице 2-3 снимки са напълно достатъчни.

 4. Кога става заплащането на готовата карикатура?

  Заплащането е с наложен платеж. За суми над 200 лв. се заплаща аванс.

 5. Как се осъществява доставката на изработената карикатура?

  Доставката е за Ваша сметка и се осъществява от куриерска фирма Speedy или Еконт Експрес.

 6. За колко време се изработва една карикатура?

  Срокът за изработка на творбата зависи от типа на карикатурата, броя лица за изобразяване и натовареността. Обичайно времето за изработка на творба е в рамките на 5 дни след одобрено задание и снимки (времето за доставка е отделно, обикновено 1 ден за гр. София и 2 дни за останалите населени места в страната). В моменти на по-ниска натовареност, има възможност да поемаме бързи поръчки. Моля свържете се с нас в работно време, за да Ви отговорим дали ще можем да изпълним поръчката Ви в желан по-кратък срок.

 7. Мога ли да направя специална поръчка – друг размер, повече хора и т.н.?

  Да, може да отправите Вашето запитване чрез формата за контакт и ще се свържем с Вас за уточняване на подробностите. След това ще се постараем възможно най-бързо да Ви дадем конкретно предложение.

 8. Защо обявените сроковете за изработка в сайта Ви звучат прекалено приблизителни?

  Карикатурите не са стандартни стоки, различават се много една от друга по размери, брой рисувани хора. От друга страна има периоди с по-голямо натоварване (като около празници, балове). Като се свържете с нас ще можем да ви дадем точно време за изработка според моментно натоварване и график. Често се справяме по-бързо от обявеното, но не ни се сърдете когато сме натоварени и сроковете са като обявените на сайта.

 9. Гарантирате ли ми, че карикатурата ще ми хареса?

  Много бихме искали да можем да го гарантираме, но няма как – не можем. Колкото и подробно да обсъдим с Вас идеята и заданието, няма как съвършено точно представите Ви да се пренесат на хартията. Авторът ще пречупи Вашето описание и според собствените си представи и въображение.

  Ние обаче ще Ви гарантираме, че ще дадем всичко от себе си да пренесем възможно най-точно описанието Ви върху творбата. Ако има нещо, което не сме спазили ще поемем съвестно отговорността да го коригираме.