fbpx

Често задавани въпроси

 1. Как да поръчам карикатура по снимка?

  За Ваше удобство към всеки вид карикатура има удобна форма за поръчка. Тя Ви позволява да опишете своята идея и да качите снимки, от които да нарисуваме карикатурата. https://www.youtube.com/watch?v=IgI4N_Tpj6E

 2. Kакъв тип карикатура да избера?

  Съветваме Ви да прочетете внимателно описанията на различните типове. Няма „правилен“ и „грешен“ избор. Всичко зависи от Вашето желание, настроение и възможности. Каквато и карикатура да изберете, тя ще донесе много усмивки и весело настроение на нейните получатели.

 3. Какви снимки да кача за изработка на карикатура?

  Най-важното е да качите ясни снимки с добро качество. За предпочитане е да използвате снимки от фотоапарат, а не от Facebook, тъй като качеството ще е много по-добро.

  Карикатурите са рисуват въз основа на изпратените от Вас снимки: подберете подходящи снимки на лицата и качете снимки на специалните предмети (кола, мотор, сграда и т.н.), които искате да бъдат включени в карикатурата. В обобщение, броят на снимките зависи от идеята, но за едно лице 2-3 снимки са напълно достатъчни.

 4. Кога става заплащането на готовата карикатура?

  Заплащането е с наложен платеж. За поръчките се изисква авансово плащане на стойност минимум 35% от сумата. При поръчки над 200 лв се изисква 50% от сумата.

 5. Как се осъществява доставката на изработената карикатура?

  Доставката е за Ваша сметка и се осъществява от куриерска фирма Speedy или Еконт Експрес.

 6. За колко време се изработва една карикатура?

  Срокът за изработка на творбата зависи от типа на карикатурата, броя лица за изобразяване и натовареността. Обичайно времето за изработка на творба е в рамките на 5 дни след одобрено задание и снимки  и платен аванс. Времето за доставка е отделно, обикновено 1 ден за гр. София и 2 дни за останалите населени места в страната.

  В зависимост от натовареността и графика на художниците срокът може да се удължи. Предлагаме и експресно рисуване до 2 или до 4 дни. В моменти на по-ниска натовареност, има възможност да поемаме бързи поръчки. Моля свържете се с нас в работно време, за да Ви отговорим дали ще можем да изпълним поръчката Ви в желан по-кратък срок.

  Винаги се стараем да изпълняваме поръчките максимално бързо, съобразявайки се със сроковете Ви. При високо натоварване, е необходимо да потвърдим възможността за експресна изработка на творбата. 

  При потвърдена възможност за експресно рисуване от наша страна, то може да оскъпи работата от 25 лв. до 40 лв. (до 4 или до 2 дни, съответно). 

  Задължително ще Ви информираме, ако възникне такава ситуация, и ще Ви предложим удължаване на срока или експресно рисуване.

  Винаги се стремим да спазваме сроковете, които Вие ни поставяте, но понякога се затрудняваме с експресните поръчки, поради големия обем от работа. За да можем да свършим работата си качествено, Ви препоръчваме да предвидите достатъчно време за изработка, ако имате тази възможност.

 7. Какво да включа в описанието на идеята?

  Карикатура на човека/хората, на която е изобразено специфично качество, хоби, професия, любим предмет и с изчистен опростен фон.

   

  При желание от Ваша страна, в карикатурата може да се включват повече специални елементи, които да сформират сюжет с детайли.

   

  Сюжетът включва специфични детайли и конкретна обстановка, в която искате да нарисуваме героите. Това може да оскъпи творбата от 25 до 50 лв., в зависимост от сложността на сюжета и количеството/сложност на детайлите. Ще Ви уведомим допълнително, ако при Вашата поръчка се налага оскъпяване или ще Ви предложим алтернативни варианти.

 8. Мога ли да направя специална поръчка – друг размер, повече хора и т.н.?

  Да, може да отправите Вашето запитване чрез формата за контакт и ще се свържем с Вас за уточняване на подробностите. След това ще се постараем възможно най-бързо да Ви дадем конкретно предложение.

 9. Защо обявените сроковете за изработка в сайта Ви звучат прекалено приблизителни?

  Карикатурите не са стандартни стоки, различават се много една от друга по размери, брой рисувани хора. От друга страна има периоди с по-голямо натоварване (като около празници, балове). Като се свържете с нас ще можем да ви дадем точно време за изработка според моментно натоварване и график. Често се справяме по-бързо от обявеното, но не ни се сърдете когато сме натоварени и сроковете са като обявените на сайта.

 10. Гарантирате ли ми, че карикатурата ще ми хареса?

  Много бихме искали да можем да го гарантираме, но няма как – не можем. Колкото и подробно да обсъдим с Вас идеята и заданието, няма как съвършено точно представите Ви да се пренесат на хартията. Авторът ще пречупи Вашето описание и според собствените си представи и въображение. Ние обаче ще Ви гарантираме, че ще дадем всичко от себе си да пренесем възможно най-точно описанието Ви върху творбата. Ако има нещо, което не сме спазили ще поемем съвестно отговорността да го коригираме.